Osmanlı tarihinde kan döken, kardeş, evlat katleden, halka zulmeden pek cok padisahın yanında, takdire sayan vasıfları olan Abdulaziz gibi degerli zatlar da var. Sanatçı ruhu, besteleri, reformist tarafı olan, iyi egitimli bir sultandır ve sonunda dönemin devlet adamları tarafından tahttan indirilir, Feriye köskünde tutukluluk hayatı baslar ve bununla da kalmaz bilekleri kesilerek katledilir.
Osmanlı Donanmasının modernizasyonu, dönemin son sistem top ve tüfeklerin saglanmasi icin çalışmış ve batıyla iyi iliskiler kurulmasına önem vermiştir. Dönemin siyasi olaylarini bir kenara bırakırsak, Abdulaziz, Batı Avrupada ziyaretler yapan ilk ve tek padisahtir. 1867 de Pariste açılan büyük bir sanat sergisine 3.Napolyonun daveti üzerine katılmıs, imparatorla temaslarda bulunmuş, İngiltere, Belçika, Almanya, Avusturya Macaristan gezilerinden sonra geri dönmüstür. Richard Wagner’in Bayreuth operasına maddi yardimda bulunmus ve davet edilmistir.
8 subat 1830 da doğmuş, 4 haziran 1876 da öldürülmüstür. Hayat olaylarından ve örtüstürerek gittigim DASA periyodlarından yola çıkarak ABDULAZIZ’ in Vedic astrology güney tipi haritası:
25 haziran 1861 de tahta gectiginde AY MAHA DASA baslamisti. AY aslanda ve yöneticisi günes, hükümdarlığı, hükümeti temsil eden 10. evde yerlesmis. AY MAHA DASA, O’nu tahta cıkaracak olan gücü dispositoru günesten alıyor. 10 yillik AY MAHA DASA ve sonra, 1871 de MARS MAHA DASA baslar.
8. Evdeki mars, yukselenin ve 8.evin lordu olarak, kanlı ani ölümünü anlatan gezegensel yıkıcı güçtür. 1876 ocaginda baslayan Mars/Venus dasasında tahttan indirildi ve kisa bir sure sonra katledildi. 4 haziran 1876 da Mars/venus/Rahu antardasasında vahim olay gerceklesti. Rahu, kadersel ani gelisen olaylarla ilgili karmik gezegen. Venus, Rashi chakra da kayıplar ve tutuklulukla, hapis hayatıyla ilgili 12. evdedir. Tutuklu bulundugu Feriye köskünde olay gerceklesti. Venus, haritada Maraka evleri yani 2. ve 7. evi yöneten ölümcül gezegen. Navamsada da ölüm evi 8. Evde yerleserek ölümü getiren alt periyod olarak haritaya imzasini atmıs.
Bu tarihteki onemli transitlere gozatarsak, Tr.SATURN, kova burcunda, N.AYA karsit gorunummuyle KANDAKA SATURN DONEMI yasiyor. Saturn yukselene de bakis acisi yapiyor, ayrica YUKSELENIN LORDU ve DASA gezegeni MARSA gorunumu var. TR.RAHU Balikta, bhukti gezegeni VENUSUN ustunde ve MARSA gorunumde. Tum malefikler isbasinda ve etkin noktalari tetikleyen konumdalar. Vedic Astrolojide en ffaydali graha GURU- JUPITER, Akrepte 8. evde transit yapiyor. Etkisizlesmis, faydalar saglamaktan cok uzak.
ABDULAZIZIN KUZEY TIPI VEDİK HARITASI
Kader din, ruhsal bilgiler inanclar, dharma evi 9. ev yay da kendi evindeki güçlü jupiter, ruhsal bilgilerle donatılmıs, ve yüksek bilinc seviyesine sahip oldugunu gösteriyor.
İc dünyanın yansıması ve temel duyguların alanında yerlesmis olan 4.evdeki SATURNDEN, hayatında mutluluğu pek de yakalayamamış oldugunu anlıyoruz.
SANAT, YETENEKLER, ZEKA,YARATICILIK konularını temsil eden 5. evdeki AY yerlesimi, artırıcı, çoğaltıcı etkiler veren RAHU ile birleşerek, zekasını, yaratıcılığını yükseltmiş. Ruhunu sanatına katarak, pek çok besteler yapmıştır. Zihin ve duyguların temsilcisi AY, asaletin ve ruhsallığın kesistigi MAGHA NAKSATRADA yerlesmis. Ay’ın dispositoru günes, dikbala oldugu 10.evde pırıl pırıl parlıyor. Tüm bu sanatsal yeteneklerinin toplumsal disavurumu, yaratıcılıgının zirve yapmasi, günesinin güclü konumuyla mümkün olmustur.
5. eve görünüm yapan merkur, zekaya ve yaraticiliga sağladığı katkıların yanında, resim ve çizim yetenegi de vermis. Öyle ki Osmanli donanmasına ısmarlayacagı gemilerin planını kendisi çizerdi.
AY LAGNA alırsak buna göre 5. ev yayda yerleşen JÜPİTER de sanatçı ruhunu, sanat bilgisini, yaratıcılığını yükselten güçlü etkiler veriyor.
Sportif kabiliyetler de 5.evle temsil edilir. Osmanlının geleneksel sporları güreşte, at binme, cirit ve okculukta iyiydi. Güçlü kuvvetli, pehlivan yapıdaydı. Yükselen Koc burcunun yoneticisi mars kendi evi akrepte güçlü bir beden yapısı vermis ve fakat ölüm ve tehlikelerle dolu zararlı 8. evde savunulması çok zor alanda yerleserek, düsmanlarının saldırısına kendisini maruz bırakmış ve ölümcül darbeyi almistir.
Kimse yargılanmadan böyle bir vahseti, öldürülmeyi haketmez. Ne yapmis olursa olsun. Ne yazık ki Osmanlı tarihi böyle pek cok katliamla dolu.
Cumhuriyetin kadrini kıymetini bilelim.
Valse Davet, “Invitation to the waltz” pek çok bestelerinden sadece bir tanesi: